مشاوره رایگان

سوالاات متداول مطب و ویزیت

تمام معاینه ها و انجام امور بیماران توسط تیم پزشکی کلینیک آناهید و زید نظر خانم دکتر طباطبائیان انجام می گیرد.

ساعت کار از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 14 می باشد

بسته به اقدامات مورد نیاز متفاوت است در صورتی که علاوه بر ویزیت نیاز به سونوگرافی – نمونه برداری یا …. باشد ممکن است حداقل 2 ساعت انتظار پیش روی شما باشد 

 

شنبه تا چهار شنبه از ساعت 8 الی 15

 

روزهای پنجشنبه و تعطیلات رسمی- در صورت تعطیلی مطب در روزهای غیرمعمول حتما از طریق سایت و اینستا گرام اطلاع رسانی صورت می گیرد.

  • در تعطیلات اورژانسی مثل آلودگی هوا و …مطب تعطیل نمی باشد.

خیر. از آنجایی که میزان تماس‌های تلفنی بسیار زیاد است و تلفن مطب سانترال است برخی از تماس‌ها بی‌جواب می‌ماند. چون اپراتور مشغول صحبت با فرد دیگری استو درواقع تلفن اشغال است.

حدود 2-3 هفته قبل از فرا رسیدن زمان معاینه تماس گرفته و ویزیت خود را دریافت کنید 

 

بله حتما، برای گرفتن وقت جراحی مراجعه حضوری الزامی است.

باید حتما حضوری مراجه کنید و بعد از معاینه بهتون قیمت دقیق را میگیم 

سرطان پستان

داشتن یا نداشتن درد ارتباطی با خوش خیمی یا بدخیمی توده ندارد در صورت درد  پستان باید در اولین فرصت معاینه شوید در اغلب اوقات سرطان پستان درد ایجاد نمی کند اما در بعضی  اوقات تومور های موجود می توانند باعث درد پستان شوند 

سرطان پستان به خودی خود یک حالت اورژانسی جراحی به حساب نمی آید ولی باید در اسرع وقت انجام شود.
درمان بیماران با توجه به شرایط بیماری ممکن است متفاوت باشد ابتدا بیمار باید از جهات مختلف بررسی شود و بهترین تکنیک با توجه به شرایط بیمار انتخاب شود 

 

عود موضعی سرطان پستان و یا متاستاز به رفتار سلول های تومورال ارتباط دارد و نوع پاسخ این سلول ها به درمان‌های ما بنابراین حتی ممکن است سینه کامل برداشته شود ولی یک سرطان تهاجمی  که تمایل به عود در محل دارد، بعد از بارها جراحی دوباره در روی قفسه سینه رشد کند و یا حتما همه شنیده اید که سال ها بعد از برداشتن سینه ممکن است سرطان به صورت متاستاز دوردست ظاهر شود. اینها به دلیل سلول های باقیمانده سرطانی هستند که درمان های ما قادر به حذف کامل آن نشده اند. بنابراین زمانی که جراح پیشنهاد حفظ پستان می کند از ترس عود یا متاستاز اصرار به برداشت کامل پستان نکنید.

 

بله، البته وقتی که یک قسمت از پستان برداشته می شود و خصوصاً پستان رادیوتراپی می شود، حتماً شکل آن تغییر می کند ولی روش‌های انکوپلاستیک  به ما اجازه می‌ دهد که این بد شکلی بعد از عمل را به حداقل برسانیم.

 
 

خیر، در متد های جراحی جدید از روش هایی مانند غده لنفاوی نگهبان استفاده می شود که این عارضه را به حداقل برسانیم.

 

یک عامل آن وسعت درگیری لنفاوی زیر بغل توسط سرطان است که جراح را مجبور به  دستکاری وسیع می کند و پس از آن لازم است تا ناحیه تحت رادیوتراپی قرار گیرد، که چسبندگی و فیبروز بعد از رادیوتراپی عامل اصلی بسته شدن عروق لنفاوی و  یا بعد از آن تورم  همان طرف است.

عمل جراحی شما اگر توسط جراح پستان انجام شود، نهایت تلاش را خواهد کرد که فقط غدد لنفاوی لازم را بردارد و بیشتر از آن دستکاری نکند و حتماً بیماران پس از عمل جراحی سرطان پستان باید توسط افراد دوره دیده تحت ماساژ و فیزیوتراپی و آموزش مراقبت از اندام فوقانی قرار گیرند. که خوشبختانه ما در کلینیک آناهید این خدمت را داریم و شما عزیزان می توانید با کلینیک تماس بگیرید و نوبت بگیرید برای لنف تراپی

 مراقبت از اندام فوقانی و جلوگیری از ایجاد تورم لنفاوی یا درمان بلافاصله تورم ایجاد شده اهمیت بسزایی دارد، زیرا تورم لنفافی کهنه و زمان گذشته تقریباً قابل درمان نیست و رفع آن بسیار دشوار است.

جراحان پستان برای جلوگیری از تورم لنفاوی و برای حداقل دستکاری در ناحیه زیر بغل روش خاصی به نام برداشتن غده نگهبان انجام میدهند، که البته در تمام بیماران قابل انجام می باشد، بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان خود باشند.

لازم به ذکر است که جهت انجام غده لنفاوی نگهبان نیاز به مرکز طب هسته ای مجرب و دستگاه خاص در اتاق عمل و جراح پستان ماهر است، لذا در تمام مراکز و اکثر شهرستان ها قابل انجام نمی باشد.

البته کشیدن سیگار باعث انواع سرطان ها در بدن می شود ولی در عمل جراحی سرطان پستان ما زمان کافی برای ترک سیگار به مدت تاثیر گذار نداریم بنابراین اصرار به ترک قبل از جراحی نمی کنیم.

متاسفانه آمار سرطان پستان در خانم‌ های جوان در کشور ما بیشتر دیده می‌ شود و ما سرطان پستان را در خانم های بسیار جوان ۲۲ – ۲۳ ساله شاهد هستیم. بنابراین توصیه می‌ کنیم که از زمانی که رشد کامل پستان ها انجام شده حداقل یک سونوگرافی در سال انجام شود.
البته در خانواده‌ های با ریسک بالا غربالگری های افراد سالم به نحو دیگری می باشد. که شما عزیزان می توانید با مراجعه به کلینیک آناهید غربالگری های خود را انجام دهید 

چنین افرادی باید حتما به جراحان پستان مراجعه کنند، متخصص پستان با در نظر گرفتن افراد فامیل و سرطان های آن ها و با استفاده از روش‌های جدید برای مراجعه کننده تصمیم مناسبی می‌گیرد. در اکثریت موارد نیاز به مشاوره متخصص ژنتیک و در مواردی خاص نیاز به آزمایش ژنتیک است که خیلی از مسائل را حل خواهد کرد. اگر جواب آزمایش ژنتیک منفی باشد، ولی جراح متخصص با توجه به ریسک‌ ها احساس خطر کند، از روش های کاهش ریسک ابتلا به سرطان در این افراد کمک می گیرد. روش غربالگری و تحت نظر گرفتن این افراد با افراد نرمال جامعه متفاوت است. در کلینیک آناهید ما کنار شما هستیم 

در بعضی مطالعات ثابت شده است که خانم هایی که مرتب از رنگ مو و کراتین مو استفاده می کنند، احتمال ابتلا به سرطان پستان در آنها بیشتر است، ولی این فرضیه نیاز به مطالعه بیشتر دارد. بنابراین در حال حاضر به طور یقین نمی توان افراد را از رنگ کردن  موها منع کرد.

هر زنی که پستان رشد یافته دارد باید شروع به معاینه خودش بکند، باید ماهی یک بار بعد از قاعدگی که سینه در شل ترین حالت است، خودش را معاینه کند. در کنار این امر سالی دو بار به پزشک متخصص مراجعه شود.

تشخیص اینکه توده ما خوش‌ خیم است یا بدخیم فقط و فقط مربوط به متخصص پستان است.

 

خیر به هیچ عنوان، در مطالعات متعدد ثابت شده است که حفظ پستان احتمال عود موضعی یا متاستاز دوردست سرطان پستان را بالا نمی برد. عود موضعی سرطان پستان بعد از برداشتن کامل پستان امکان دارد و متاستاز سرطان پستان به ‌برداشت کامل یا حفظ پستان ارتباطی ندارد.

ترسی از ابتلا به سرطان پستان دلیل خوبی برای تخلیه پستان نیست بهترین راه چگاپ های منظم و ادواری است تا در صورت کوچکترین تغییری اقدامات لازم انجام شود 

بله تقریباً در تمام جراحی ‌های سرطان پستان ناحیه زیر بغل همان طرف بررسی خواهد شد.

 

اگر بیمار دچار تورم لنفاوی دست و ساعد یا همان ادم نشده باشد، با رعایت شرایط کاملا استریل می شود در صورت نیاز مبرم از همان طرف رگ گیری یا خونگیری شود.

بله، البته در مواردی که اقدامات فیزیوتراپی و مراقبتی فایده نداشته باشد و این تورم اندام تاثیر زیادی روی نحوه زندگی فرد بگذارد با جراحی های پیچیده ای می توان به فرد کمک کرد.

خوشبختانه ما جهت  کارهای روزانه نیاز به پستان نداریم، بنابراین جراحی‌های پستان برخلاف تصور (چه زیبایی و چه سرطان)  جراحی‌ های کم درد محسوب می‌ شود و در اکثر موارد ما حتی نیاز به شب ماندن در بیمارستان نداریم در عمل های بزرگ تر بازسازی ها یا بیماران سن بالا تر یا مواردی که احتمال خطر وجود دارد، در صورت صلاح دید جراح، بیمار یک روز در بیمارستان بستری می شود.

خیر، سرطان پستان اگر در مراحل بسیار اولیه تشخیص داده شود و از نوع تهاجمی شدید نباشد می‌توان شیمی درمانی را حذف کرد .

بنابراین غربالگری و تحت نظر گرفتن پستان ها خصوصاً از سن ۳۰ سالگی به بعد بسیار اهمیت دارد و باعث می شود که توده بدخیم به موقع تشخیص داده شده و بیمار یا شیمی درمانی نشود یا اگر می شود بسیار سبک باشد.

امکان ابتلا به سرطان پستان همواره وجود دارد ولی در سنین بالای ۷۰ سال درمان ‌ها بسیار سبک می شوند و در صورت امکان شیمی‌ درمانی یا دستکاری‌ های بزرگ زیر بغل انجام نمی شود.
بنابراین خانم های مسن اگر تحت نظر باشند، یک جراحی بسیار سبک را تجربه خواهند کرد که به هیچ وجه آزار دهنده نیست.

قابل کنترل ترین فاکتور در جهت کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان کنترل وزن خانم های عزیز است. چاق نباشیم و غذای سالم بخوریم. اگر توانستیم به موقع بچه دار شویم و سعی کنیم چند ماهی حتما به فرزند خود شیر بدهیم.

 قرص های هورمونی جلوگیری از حاملگی را طولانی مدت استفاده نکنیم و به موقع معاینات سونوگرافی و ماموگرافی خود را انجام دهیم. در این صورت نیازی به ترس از بیماری سرطان پستان وجود ندارد حتی اگر اتفاق بیفتد به راحتی قابل درمان است.

بعضی دانه های گیاهی مانند سویا و یا رازیانه حاوی ماده فیتواستروژن هستند که روی گیرنده های استروژنی در پستان می ‌نشیند. مطالعات فراوانی در این رابطه صورت گرفته است ولی در حال حاضر به هیچ عنوان نمی توان گفت که مصرف سویا یا رازیانه  مضر می باشد و یا فردی که قبلا سرطان پستان گرفته اند نمی توانند از سویا استفاده نمایند. فعلاً منع مصرف نداریم.

سوالات متداول

سرطان پستان و شیمی درمانی و غربالگری و پیشگیری های ​

در زمان انجام شیمی درمانی توسط بیشتر داروهایی که در سرطان پستان استفاده دارند، موهای فرد میریزد و فولیکول مو بسیار حساس و شکننده می شود. برای جلوگیری از آسیب بیشتر فولیکول و احتمال  تداخل دارویی با مواد شیمی درمانی تا انتهای شیمی درمانی و رشد مجدد و کامل مو، توصیه می‌شود موها رنگ نشود. پس از رشد مجدد و کامل مو، رنگ مو ایرادی ندارد.

در حین شیمی درمانی برای جلوگیری از ریزش مو می توان از کلاه های سرد کننده استفاده کرد که در بعضی مراکز مهیا می باشد.

قبل از شروع شیمی درمانی می توانید موهای خود را رنگ کنید.

در مواردی که سرطان پستان در مراحل بسیار اولیه تشخیص داده شده است، نیازی به شیمی درمانی نیست و گاهاً بسته به نوع تومور، اندازه آن، درگیری زیر بغل و اندازه پستان بیمار، سن او و نوع عمل درخواستی، جراح و متخصص شیمی درمانی تصمیم به انجام شیمی درمانی قبل از عمل جراحی می گیرند.

 

اگر دو ماه از عمل جراحی بگذرد شیمی درمانی تاثیری نخواهد داشت و حداکثر تا ۲ ماه پس از جراحی باید در صورت نیاز شیمی‌ درمانی آغاز بشود.

بله، تاتو با شیمی درمانی ارتباط خاصی ندارد.

 

در افراد جوان که رزرو تخمدانی کافی دارند ، امکان شروع مجدد سیکل های ماهیانه وجود دارد.

جهت حفظ باروری زنان جوان قبل از شروع شیمی درمانی، اقدام به فریز کردن تخمک و یا در زنان ازدواج کرده فریز کردن جنین می نماییم، که در مراکز پیشرفته نازایی با افراد متخصص این کار انجام می پذیرد. روند این اقدام به صورت اورژانسی بوده و تاثیری در درمان نخواهد داشت.

 

بله شیمی درمانی تاثیر به سزایی در امکان حاملگی بعدی دارد و جهت حفظ باروری فرد در بیماران جوان، حتما باید قبل از شروع شیمی درمانی، اقدامات لازم انجام بپذیرد.

اگر چه ماموگرافی هنوز اولین روش استاندارد برای تشخیص ناهنجاری های بافت پستان است ، ام آر آِی سینه می تواند یک ابزار غربالگری و تشخیصی قدرتمند برای زنان در معرض خطر با سرطان پستان باشد همچنین می تواند برای ارزیابی میزان تومور های سینه پس از تشخیص برای برسی بیشتر ضایعات در صورت منفی بودن ماموگرافی و یا سونوگرافی یا به عنوان پیگیری پس از درمان برای برسی عود سرطان پستان استفاده شود زنانی که بافت پستان بسیار متراکمی دارند نیز ممکن است mri سینه به نتیجه بهتری برسند 

هر زنی اعم از اینکه جراحی پستان برای زیبایی یا سرطان انجام داده باشد یا نداده باشد، باید مرتب جهت معاینات ابتلا به سرطان پستان غربالگری شود.

 بر خلاف تصور عموم، میزان اشعه ماموگرافی بسیار اندک بوده و خطرناک نمی باشد.

در بیمارانی که نیاز به شیمی درمانی دارند، برای بیمار هیچ تفاوتی نمی کند که قبل از عمل شیمی درمانی را انجام دهد یا بعد از عمل. در صورتی که متخصص شیمی درمانی یا جراح پستان صلاح بدانند شیمی درمانی قبل از عمل انجام شود، به نفع بیمار است که همکاری نماید.

پرسش و پاسخ های مرتبط با لنف ادم

 
گرمای زیاد در خیلی از افراد میتواند ایجاد تورم بافتی کند اما در بیمارانی که غدد لنفاوی آنها مورد عمل جراحی قرار گرفته و یا رادیوتراپی شده اند ویا عملکرد دستگاه لنفاویشان مختل است ،بسیار مستعد ایجاد لنف ادم یا بدتر شدن آن هستند.
در طی ماه های گرم سال همیشه دست یا پای مبتلا را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید.از ضد آفتاب بر روی عضو مبتلا استفاده کنید و هیچگاه حمام آفتاب نگیرید. از گذاشتن کیسه های آب گرم بر روی عضو مبتلا (مثلا برای کاهش درد ) جدا خودداری کنید.
گرمای زیاد سبب افزایش گردش خون عضو مبتلا شده و عضوی که فاقد عملکرد مناسب سیستم لنفاوی می باشد قادر به تحمل و کنترل مایعات اضافی ناشی از افزایش گردش خون نیست و در نتیجه تورم حاصل میشود.
استفاده از سونای خشک و مرطوب ،جکوزی ،حمام های گرم و طولانی مدت و چشمه های آب گرم و معدنی برای بیماران توصیه نمیشود و استفاده از این موارد میتواند موجب ایجاد لنف ادم در افراد مستعد به بیماری و یا تشدید آن در افراد مبتلا شود.
از طرفی هوای سرد باعث انقباض عروق لنفاوی شده و سبب میشود عضو قادر نباشد مایع اضافی را از عضو خارج کند.اگر این عروق قادر نباشد مایع را به خارج هدایت کند تورم ایجاد یا بیشتر خواهد شد
بسیار منطقی است که از پوشیدن لباسهای تنگ که میتواند مانعی برای خروج لنف از عضو باشد پرهیز کنیم .حتما دیده اید که بستن تورنیکه یا کش به دور یک عضو میتواند با فشار دادن عروق خونی و لنف سبب تورم عضو شود .حال در مورد یک عضو بیمار و مبتلا به لنف ادم صحبت می کنیم : پوشیدن یک لباس تنگ مثل شلوار جین ،آستین های کشی ،یا مچهای تنگ ،جوراب تنگ ،لباس زیر تنگ مثل شورت یا سوتین نا مناسب با بندهای سفت و محکم می تواند مانع خروج لنف از دست یا پای مبتلا شود.
نگرانی ما در مورد لباسهای تنگ برای این است که عروق لنفاوی که مسئول خروج لنف هستند دقیقا در زیر پوست قرار دارند ، وظیفه این عروق جمع کردن مایع لنفی از عضو و خارج کردن آن و تخلیه به داخل سیستم گردش خون است. اگر لباس تنگ بپوشیم ممکن است این عروق نازک و سطحی تحت فشار قرار گرفته و بسته شوند و باعث بدتر شدن وضعیت بیمار شود
هیچ تحقیقی نشان نداده است که پوشیدن لباس تنگ توانسته موجب تورم عضو سالم شود اما منطقی به نظر میرسد که بگویم ایجاد فشار غیر ضروری بر روی عروق لنفاوی می تواند برای عضو مضر باشد.
بنابر این پوشیدن لباسهایی که عضو را تا حد ایجاد قرمزی پوست تحت فشار قرار میدهد بالقوه قادر است موجب تورم عضو شود.
دستکش یا جوراب لنف ادم که ما آنرا  ” گارمنت “ مینامیم می تواند مدت زیادی عمر کند اما چربی پوست و کثیفی باعث آسیب الیاف گارمنت می شود.پوشیدن دستکش یا جوراب نخی و یا یک لایه محافظتی کتانی بر روی گارمنت در طی روز و در بیرون یا داخل منزل می تواند گارمنت را تمیز نگه دارد.
میتوانید گارمنت خود را با دست یا ماشین لباسشویی بشویید اما باید به نکاتی درباره شستن آنها توجه کنید :
اگر از ماشن لباسشویی استفاده می کنید باید دستگاه را بر روی دور کند ،دمای پایین و زمان کوتاه تنظیم کنید، از یک شوینده ملایم مثل صابون لباس بچه استفاده کنید وهیچوقت از نرم کننده لباس یا سفید کننده ها استفاده نکنید . از خشک کن استفاده نکنید زیرا موجب آسیب به الیاف گارمنت می شود و زودتر از موعد آن را از شکل می اندازد.اگر با دست آن را شستید گارمنت را نچلانید ،آنرا خوب آبکشی کرده و مطمئن شوید از مایع شوینده چیزی در آن باقی نمانده سپس آنرا لوله کرده و یا روی حوله پهن کنید و در دمای اتاق بخشکانید.هیچگاه گارمنت خود را روی بخاری ،شوفاژو یا در مقابل آفتاب قرار ندهید .داشتن دو گارمنت باعث می شود که شما در موقع شستن یکی و تا خشکیدن آن برای مدت طولانی بدون دستکش نمانید.
یکی از بیماران من می گوید که من هرشب دستکش خودرا قبل ازخواب می شویم و این عادت برایم مثل زدن مسواک و کشیدن نخ دندان شبانه شده است.
حفظ سلامت پوست و جلوگیری از ایجاد عفونت برای بقای سلامت عضو مبتلا و جلوگیری از افزایش حجم آن بسیار ضروری است .هر بار پوست دچار خراشیدگی ،بریدگی و آسیب می شود خطر ایجاد عفونت افزایش می یابد لذا در هنگام آسیب پوستی باید حداکثر تلاش در جهت جلوگیری از ایجاد عفونت انجام شود.بسیاری از بیماران من که مبتلا به سرطان پستان بوده اند برای اولین بار به دلیل انواع بی احتیاطی از قبیل سوختن یا بریدن دست هنگام آشپزی و انجام کارهای منزل ،یا خراشیده شدن  پوست با تیغ گلها ،گزش پشه یا خاراندن شدید پوست و تراشیدن موهای زاید با تیغ اصلاح دچار عفونت موضعی و سپس تورم حاد و شدید و ناگهانی دست شده اند که در بعضی از موارد تجویز آنتی بیوتیک خوراکی کافی نبوده و شخص مجبور به بستری در بیمارستان شده است.
برای بیماران مستعد به لنف ادم و یا بیماران مبتلا باید حداکثر تلاش برای نگهداری سلامت پوست برای جلوگیری از ایجاد محل مناسب برای ورود میکروب ها انجام شود زیرا عضو مبتلا محیط بسیار مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها میباشد به این علت که لنف حاوی مقادیر بسیار زیادی پروتئین است که باکتری ها برای رشد خود به آن نیاز دارند.
اجتناب از تراشیدن موها می تواند خطر آسیب پوستی را کاهش دهد.راه های زیادی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد از قبیل کرم ها و لوسیونهای موبر و ریش تراش های برقی که هیچ آسیبی به پوست نمی زنند،هر چند که در بسیاری از موارد همین کرمهای مو بر می توانند سبب التهاب و قرمزی پوست شوند ،پس اگر تا به حال از این مواد استفاده نکرده اید ابتدا آن را بر روی پوست سالم امتحان کنید.
در مواردی که لنف ادم دستگاه تناسلی وجود دارد پاکسازی آن ناحیه از مو بسیار توصیه شده و ضروری است چون محیط گرم و مرطوب و تاریک آن ناحیه بهترین محل برای رشد میکروبهای بیماری زا است.
ماساژ یک روش بسیار عالی برای کاهش استرس و کم کردن تنش عضلانی است.انواع گوناگون ماساژ وجود دارد و بسیاری از آنها برای مبتلایان به لنف ادم مناسب است ،اما باید یادتان باشد که عضو مبتلا به لنف ادم نباید ماساژ بگیرد و از ماساژور بخواهید از ماساژ عضو در گیر و ناحیه عمل جراحی( در کسانی که ماستکتومی شده اند) خود داری کند.ماساژ با فشار زیاد آسیب جدی به سیستم و عروق لنفاوی وارد می کند.بعضی از انواع ماساژ که با مالش شدید و فشار زیاد بر روی پوست انجام می شود موجب افزایش جریان خون شده و حجم لنف در گردش بدن را افزایش می دهد لذا بهتر است از این نوع ماساژ ها خودداری شود.بعضی از بیماران از من راجع به دستگاه های ماساژور خانگی سئوال می کنند جواب من این است : در نواحی سالم بدنتان میتوانید استفاده کنید اما کاری به عضو مبتلایتان نداشته باشید و مواظب باشید ماساژور ایجاد قرمزی پوست نکند.
از استفاده از لوسیون ها و روغن های بو دار بر روی عضو مبتلا خودداری کنید .بهترین ماده برای مرطوب نگه داشتن پوست ناحیه مبتلا به لنف ادم کر مهای ضد حساسیت و بدون بو می باشد که در حال حاضر مارک  کیو وی ” بهترین مارک موجود در بازار ایران است.
عمر دستکش یا جوراب لنف ادم که ما آن را به طور کلی ” گارمنت ” می نامیم بسیار متفاوت است و بستگی به کیفیت آن و نحوه استفاده و نگه داری آن دارد.گارمنت هایی که در تمام طول روز استفاده می شود معمولا باید هر 9-6 تعویض شود.
ضروری است قبل از هر بار تعویض گارمنت به پزشک خود مراجعه کنید تا دوباره ارزیابی و اندازه گیری عضو انجام شود چون تغییرات حجم عضو در طول زمان ممکن است اتفاق افتاده و سایز تغییر کند.چاق و یا لاغر شدن می تواند سایز گارمنت را تغییر بدهد .
زمانی که حجم عضو ثابت شد ممکن است کلاس فشاری دیگری مورد نیازشما باشد .بهتر است همیشه دو عدد گارمنت داشته باشید که بتوانید آنها را در زمان مورد نیاز جایگزین کنید .اینکار مخصوصا وقتی منتظر خشک شدن دستکش هستید باعث می شود مدت زمان طولانی بدون دستکش نمانید