مشاوره رایگان

پاژه پستان؛ علایم، علل، روش تشخیص و درمان بیماری

 بیماری پاژه یک نوع بیماری نادر از سرطان سینه است که تقریبا 1 تا 4 درصد از موارد سرطان پستان را شامل  می شود.

بیماری پاژه در زنان و مردان رخ می دهد، اما اغلب موارد در زنان مشاهده شده، اکثر افراد مبتلا به پاژه سینه همچنین یک یا چند تومور در داخل یک سینه دارند، این تومورهای پستان، سرطان داکتال در محل یا سرطان مهاجم پستان هستند.

در برخی موارد این بیماری با توده همراه است و یا اینکه به علت خارش و سوزش سطح آرئول زخم بوجود آمده با خونریزی از نوک پستان و مجرای خونی همراه است .

پیشگیری و تشخیص از بیماری پاژه:

بیماران می توانند با معاینات بالینی دوره ای( انجام تست های غربالگری ) به پزشک مربوطه مراجعه کنند به دو روش معاینات ،ماموگرافی ،سونوگرافی از بوجو آمدن این بیماری پیشگیری کنند و در مرحله تشخیص نهایی در صورت تایید وجود بیماری  بیوپسی از پستان را انجام دهند.

زمان برای درمان این نوع بیماری بسیار موثر است بدلیل  وجود تومور در پستان شاید تغییر سایز پیدا کند و و یا تعداد آن بیشتر شود و بقیه  سلول ها را ممکن است از طریق عروق خونی و لنفی  پخش شده باشد.

در این صورت پزشک متخصص با انجام نمونه برداری از پستان آسیب دیده می تواند در جواب پاتولوژی به این  نتایج خواهد رسید که :

 آیا به همراه توده است یا خیر ؟

آیا به صورت مهاجم به قسمت های دیگر بدن هم متاستاز زده یا خیر ؟

با وجود توده  قبلی تعداد آنها بیشتر شده است یا ثابت مانده ؟

به عنوان مثال اگر جواب پاتولوژی کارسینومای درجا باشد از لایه های سلولی خارج نشده و در جای دیگر وجود ندارد اما امکان رد شدن را دارد.

درمان بیماری پاژه 

تشخیص  بیماری پاژه براساس وسعت بیماری است اگر پاژه نیپل و پوست نواحی (آرئول) را داشته باشد و یا اگر توده ای داکتال کارسینوما وجود داشته باشد که حتی این موارد با ماموگرافی و MRI  و در مرحله آخر تشخیص بیوپسی (نمونه برداری) قابل تشخیص است.

درمان بیماری پاژه با جراحی پستان ، هم باز به وسعت بیماری بستگی دارد،اگر در تمام نواحی پستان این بیماری پخش شده باشد ،جراح می بایست پستان آسیب دیده را  ماستکتومی  کند،در غیر این صورت نوک پستان(Nipple) و آرئول را مثل حالت مخروط  تا عمق برمی دارد در واقع کاملا برداشته می شود و بعد هم ترمیم و بازسازی صورت میگیرد که به آن حفظ پستان(لامپکتومی) گفته می شود.

اگر در جراحی کل سینه برداشته شود(ماستکنتومی) دیگر نیازی به رادیوتراپی نیست ،اما اگر کل سینه را برنداشتیم(جراحی حفظ پستان)، رادیوتراپی حتما لازم است ولی دیگر شیمی درمانی نیازی نیست.

علایم هشداردهنده:

اولین علامت و نشانه بیماری پاژه تظاهرات پوستی در نوک پستان و اطراف آن است.

شروع بیماری پاژه اغلب به صورت خارش ،سوزش و پوسته پوسته شدن ناحیه آرئول(نواحی دور نوک پستان) می باشد این موارد شباهت زیادی به بیماری اگزما دارد که بیمار با دیدن این حساسیت ها متوجه بیماری پاژه نمی شود تا زمانی که داروهای درمان  اگزما را مصرف میکند ولی هیچ تاثیری بر بهبودی او ندارد ، بنابراین بیمار می بایست هرچه زودتر به متخصص بیماری های پستان مراجعه کند  تا مرحله ماموگرافی ، سونوگرافی و بیوپسی پستان(نمونه برداری پستان) را طی کند.

معمولا فردی که دچار بیماری اگزما می باشد:در جای دیگری از سطح بدن او علایمی شبیه به موارد حساسیت اگزما وجود دارد . با این وجود هم نمی توان  از روی ظاهر پوست تشخیص داد بدلیل اینکه امکان بیماری پاژه در پستان دیگر هم می باشد

علایم و نشانه های احتمالی بیماری پاژه عبارتند از :پوسته پوسته شدن روی نوک پستان -خارش و قرمزی سطح پوست-تخلیه یا ترشحات از نوک پستان -ضخیم شدن بیش از حد و یا نازک شدن ناحیه آرئول

 برخی بیماران بر این باورند که سابقه داشتن آلرژی و یا خشکی پوست  باعث بوجود آمدن شرایط بیماری اگزما شده ،و با خوردن داروهای ضد حساسیت مثل هیدروکرتیزون و کرتوم سعی بر این دارند که خود را درمان کنند .

آیا پاژه یک توده مهاجم است ؟

بله معمولا پاژه ممکن است همراه با DCIS  است.

مقابله و پیشگیری برای بیماری های پستان مهمترین اصل برای هر فرد است.

مشاوره و صحبت کردن ،رها شدن از مسئولیت های سخت و انرژی گرفتن برای خوب شدن راهی  برای مقابله با این بیماری است.