مشاوره رایگان

لیفت پستان (ماستوپکسی) چیست و چه مزایا وعوارضی دارد؟

 

لیفت پستان که ماستوپکسی نیز نامیده می‌شود، به جراحی گفته می‌شود که برای تغییر شکل پستان انجام می‌شود.این جراحی برای تغییر ظاهر پستان هایی که دراثر سن،کاهش وزن و یا زایمان دچار افتادگی شده اند،انجام می شود و حجم پستان ها در این جراحی می تواند تغییر نکند یا کوچکتر شود و یا در صورت تمایل همزمان از طریق گذاشتن پروتز افزایش پیدا کند.

این جراحی توسط جراح پستان یا جراح پلاستیک انجام می‌شود. در این جراحی پوست اضافی پستان برداشته می‌شود و به این شکل، پستان بالا برده می‌شود و از افتادگی آن کاسته می‌شود، محل نوک پستان بالاتر می رود، هاله دور پستان(به قسمت دایره ای دور پستان که رنگ تیره تری نسبت به بقیه پوست پستان دارد، هاله پستان گفته می‌شود.) در طول فرایند با توجه به سایز و فرم جدید پستان شکل داده می‌شود و رنگ هاله نیز تیره تر می‌شود . اگر پستان‌های شما افتاده شده باشند و یا سر پستان‌های شما به سمت پایین باشد ،راه حل زیبایی ما به شما، لیفت پستان است. در این جراحی سایز پستان شما کم یا زیاد نمی‌شود و فقط پستان با تکنیک های مخصوص ماستوپکسی(با برداشتن پوست اضافی و بخیه زدن دو قسمت پوست به هم) بالا برده می‌شود، اما اگر لازم باشد جراح می‌تواند لیفت را به صورت ترکیبی با جراحی بزرگ کردن پستان یا کوچک کردن پستان انجام دهد و سایز پستان شما را به اندازه دلخواه شما برساند.

چرا پستان‌ها افتاده می‌شوند؟

با بالا رفتن سن، پستان‌های شما به دلیل از دست دادن قابلیت ارتجاعی ، فرم و استحکام بافت تغییر شکل می‌دهند و افتاده و کشیده می‌شوند.

حاملگی می‌تواند در افتادگی پستان شما تاثیر گذار باشد.در طول حاملگی رباط‌های نگه دارنده پستان به دلیل پر و سنگین شدن پستان‌ها کش می‌آیند که باعث افتادگی پستان بعد از حاملگی می‌شود. شیر دادن یا ندادن به نوزاد تاثیری در این روند ندارد.

همچنین نوسانات وزن باعث کشیدگی پوست و از دست دادن خاصیت ارتجاعی بافت آن می‌شود.

حتی جاذبه هم در جهت افتادگی پستان‌های شما کار می‌کند.

در چه صورتی شما واجد شرایط انجام لیفت پستان هستید؟!

در صورتی پستان‌های شما دارای افتادگی باشد و پستان‌ها شکل وحجم خود را از دست داده باشند. نوک و هاله (قسمت تیره دور نوک پستان) وقتی سوتین نبسته اید، در پایین پستان شما قرار بگیرند. هاله پستان شما نسبت به اندازه کل پستان کشیده باشد. یکی از پستان‌های شما نسبت به دیگری افتاده‌تر باشد و پستان‌ها نامتقارن باشند.

در چه صورتی شما نمی‌توانید لیفت پستان انجام دهید؟!

اگر شما در آینده قصد حاملگی دارید، بهتر است تا بعد از پایان شیردهی برای انجام لیفت پستان صبر کنید. در طول حاملگی پستان‌ها مجدد افتاده می‌شوند و نتایج انجام لیفت را بر هم  . هرچند به صورت تیوری شیردهی بعد از لیفت پستان نیز امکان پذیر است(زیرا نوک پستان از بافت زیر آن جدا نیست. ) اما در عمل برخی زنان برای تولید شیر کافی برای نوزادشان بعد از لیفت پستان دچار مشکل می‌شوند.

لیفت پستان بر روی هر سایز پستان و در هر سنی امکان پذیر است اما هرچه افتادگی پستان‌ها کمتر باشد و پستان‌ها کوچک‌تر باشند نتایج ماندگارتری از لیفت پستان خواهیم داشت. سنگینی و حجم پستان‌های بزرگ‌تر باعث افتادگی مجدد پستان‌ها بعد از لیفت می‌شود.

خطرات

خطرات و عوارض احتمالی ماستوپکسی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

جای زخم عمل (اسکار): جای زخم جراحی لیفت دایمی هستند اما با گذشت یکی دو سال از عمل جای زخم ها نرم تر و محوتر خواهند شد و به چشم نمی‌آیند. همچنین معمولا برش‌های عمل جراحی به نحوی خواهد بود که توسط سینه‌بند و لباس حمام پنهان می‌شوند. خیلی به ندرت پیش می‌آید که جای زخم ها پهن و گسترده می‌شوند به طوری که برای دیگران قابل دیدن خواهند بود.

کم شدن احساس پستان و نوک آن: با این که حس بعد از چند هفته به طور کاامل به همه نقاط پستان بر می‌گردد، اما گاهی از دست دادن حس به طور دایمی رخ می‌دهد.تحریک‌پذیری جنسی شخص معمولا تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد.

بی‌نظمی و یا ایجاد عدم تقارن در فرم یا اندازه پستان: بعد از انجام عمل، در طول دوران نقاهت امکان دارد این عارضه پیش بیاید.

گاهی افراد اصلا برای اصلاح نقص عدم تقارن تصمیم به انجام این عمل می گیرند که به نتیجه دلخواه نمی‌رسند و باز هم عدم تقارن و تفاوت در ظاهر دو پستان مشاهده می‌شود. البته عدم تقارن به طور کامل معمولا حاصل نمی‌شود اما در اینجا منظور تفاوتی ست که کاملا به چشم بیاید.

بسیار کم دیده شده که در طول انجام جراحی خون‌رسانی به نوک پستان و هاله قطع می‌شود و این باعث آسیب به بافت پستان در آن ناحیه شده و امکان از دست دادن بخشی و یا تمام نوک پستان یا هاله پستان می‌شود.

مشکل در شیردهی: معمولا شیردهی بعد از لیفت پستان بدون مشکل انجام می‌شود اما گاهی زنان برای تولید شیرکافی برای نوزادشان دچار مشکل می‌شوند.

خون‌ریزی، عفونت،واکنش نامطلوب به بیهوشی و واکنش آلرژیک به نوار جراحی و یا دیگر مواد استفاده شده در طول انجام عمل یا بعد از آن در دوره نقاهت، از عوارض طبیعی همه جراحی هاست که در مورد لیفت پستان نیز وجود دارد.

قبل از انجان جراحی ،پزشک جراح باید شما را ویزیت کند. در طول این ملاقات درمورد سابقه پزشکی و دارویی خود با پزشکتان صحبت کنید. اگر سابقه خانوادگی سرطان پستان دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید. نتایج ماموگرافی‌ها و بیوپسی‌های پستان قبلی خود را به پزشک تان نشان دهید. همچنین اگر قبلا جراحی داشته‌اید به پزشکتان اطلاع دهید.

قبل از انجام لیفت پستان

جراح پستان‌های شما را برای تعیین روش درمان معاینه خواهد کرد. او باید پستان‌های شما را با دست بررسی کند.این معاینه شامل بررسی محل قرارگیری نوک وهاله پستان‌ها و کیفیت قوام پوست خواهد بود. پوست که قوام و استحکام خوبی داشته باشد ، بعد از انجام عمل وزن پستان‌ها را بهتر تحمل کرده و نتیجه عمل ماندگارتر خواهد بود.

همچنین جراح تعدادی عکس برای مدارک پزشکی از پستان‌های شما می گیرد.

درمورد نتیجه مورد انتظار خود بعد از عمل جراحی با جراح خود صحبت کنید. برای او توضیح دهید چرا می‌خواهید لیفت پستان انجام دهید. از او درباره همه خطرات، عوارض و مزایای عمل سوال کنید.

پزشک قبل از انجام جراحی و چند ماه بعد از آن توصیه به ماموگرافی پستان می‌کند تا تغییرات بافت پستان شما تحت کنترل و نظر باشد.

قبل از جراحی باید کشیدن سیگار را متوقف کنید.سیگار کشیدن گردش جریان خون را کند می‌کند و باعث کند شدن روند بهبود شما می‌شود.

از مصرف آسپیرین،داروهای ضدالتهاب و مکمل های گیاهی که با رقیق کردن خون، باعث افزایش خونریزی می‌شود، اجتناب کنید.

بعد از انجام جراحی برای انتقال به خانه و انجام کارهای شخصی روزانه در روزهای ابتدایی دوران ریکاوری نیاز به کمک شخص دیگری دارید. قبل از عمل برای این موضوع برنامه ریزی کنید.

سعی کنید قبل از انجام عمل به وزن ایده آل برسید.کاهش و افزایش زیاد  وزن باعث برهم خوردن نتیجه لیفت پستان خواهد شد.

بعد از انجام لیفت پستان

لیفت پستان در بیمارستان یا مرکز جراحی سرپایی انجام می‌شود و معمولا نیاز به بیهوشی عمومی ندارد و با بیهوشی موضعی انجام می‌شود. این جراحی معمولا دو تا سه ساعت طول می کشد و همان روز مرخص می‌شوید.

بعد از انجام عمل، با گاز و سوتین مخصوص جراحی پستان‌های شما بسته شده‌اند، همچنین لوله‌های کوچک در محل جراحت برای تخلیه خون و مایعات جمع شده در محل جراحی وجود دارد، این بانداژ و لوله‌ها بعد از چند روز برداشته می‌شوند. تورم و کبودی در محل جراحی تا دو هفته ادامه خواهد داشت و در محل احساس درد و سوزش خواهید داشت. جای زخم ها تا چند ماه صورتی یا قرمز خواهند بود. بی‌حسی در نوک، هاله و پوست پستان شما تا شش ماه طبیعی ست.

در روزهای ابتدایی بعد از جراحی، نیاز به مصرف مسکن‌های توصیه شده توسط پزشک دارید.

از فشار دادن پستان‌ها ، خم شدن (که باعث تحت فشار قرار گرفتن پستان‌ها می‌شود)، کشیدن و یا بلند کردن پستان‌ها بپرهیزید. به پشت یا یک طرف بخوابید تا پستان‌های‌تان تحت فشار قرار نگیرند. برای حداقل یک هفته فعالیت‌های جنسی نداشته باشید. از پزشک خود درباره زمان مجاز برای شروع فعالیت های روزانه سوال کنید. معمولا یک یا دو هفته بعد از جراحی باید به مطب پزشک برای در آوردن بخیه‌ها(در صورت نیاز، برخی بخیه‌ها جذبی هستند و نیاز به درآوردن ندارند.) مراجعه کنید.تا یک هفته 24 ساعته سوتین مخصوص جراحی را به تن کنید.بعد از آن تا چهار هفته از سینه‌بند نرم تری که آن هم مخصوص بعد از جراحی ست، استفاده کنید.

همچنین برای سرعنت بخشیدن به روند بهبود می‌توانید از نوار سیلکونی یا ژل مخصوص در محل جراحت استفاده کنید.

در دوران نقاهت پستان‌های خود را از تابش خورشید دور نگه دارید. بعد از آن هم محل جراحات خود را از اشعه خورشید حفظ کنید.

بعد از لیفت پستان، تغییرات فوری  را در عرض یکی دو هفته در ظاهر پستان‌های خود حس می کنید. هر چند روند تغییرات تا چند ماه ادامه خواهد داشت. جای زخم ها در ابتدا قرمز و برجسته خواهند بود و به مرور زمان محو می‌شوند اما از بین نمی‌روند ( البته معمولا زیر سوتین و لباس پوشیده می‌شود.)

 

طول عمل جراحی: دو ساعت

دوره نقاهت: یک هفته