پروتز سینه
پروتز سینه یکی از روش های زیبایی است که با استفاده از این روش میتوانید فرم و سایز سینه های خود را تغییر دهید. به طور کلی کاربرد های پروتز سینه وسیع است و بانوان برای علت های زیادی از این عمل استفاده میکنند. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره پروتز سینه، انواع آن و نحوه انجام این عمل توضیحاتی ارائه دهیم، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
عمل پروتز سینه
انجام عمل پروتز سینه همیشه به دلیل کوچک بودن سینه یا نافرمی طبیعی نیست! گاهی بر اثر رژیمهای غذایی نامتعارف، بارداری و شیردهی سینه فرم اولیهاش را از دست میدهد؛ شل یا افتاده میشود و فرد احساس میکند برای رسیدن به اعتماد به نفس باید جراحی انجام دهد. جراحی پروتز سینه از جمله موفق ترین جراحی های زیبایی زنانه محسوب می شود که به افزایش زیبایی سینه ها و بزرگ کردن سایز و بهبود فرم کلی سینه ها کمک می کند.
در عمل جراحی پروتز سینه از پروتزهای مصنوعی با هدف افزایش سایز پستانها و بهبود شکل ظاهری سینه استفاده میشود. البته روش های دیگری نیز برای بزرگ کردن سایز پستان وجود دارد، مانند تزریق ژل و تزریق داروهای هورمونی؛ اما از آنجا که این روشها عمرشان کوتاهتر است و عوارضی همراه دارند، پزشکان متخصص و فوق تخصص جراحی زیبایی و پلاستیک از جمله دکتر فتحی ترجیح میدهند مشکل فرد را با استفاده از پروتزهای مصنوعی رفع کنند.
اگر شما هم جزء کسانی هستید که:
- از سایز سینه خود راضی نیستید
- سینه هایتان شل و افتاده است
- فرم سینه هایتان اعتماد به نفس را از شما گرفته است
- از جراحی پروتز سینه می ترسید
هرگز این مقاله را از دست ندهید. زیرا که در این مقاله به ارائه اطلاعاتی خواهیم پرداخت که هم با این روش زیبایی بیشتر آشنا می شوید و هم این که تمامی ترس ها و استرس هایتان در خصوص این روش از بین می رود.
انواع روش های بزرگ کردن سینه
سینه هایی بزرگ و با فرم زیبا همیشه برای زنان احساس خوب و اعتماد به نفس ایجاد کرده است. در این میان زنانی که سینه هایی کوچک و افتاده داشته اند به دنبال راهی بودند که سینه هایی خوش فرم داشته باشند. در یک دهه اخیر روش های متعدد و متنوعی برای بزرگ کردن سینه ها و بهتر شدن فرم آن ها بکار گرفته شده است که آن ها به نوعی جراحی زیبایی سینه هستند. برای مثال:
- جراحی پروتز سینه
- جراحی لیفت سینه
- تزریق چربی به سینه ها
- تزریق ژل به سینه ها
تمامی روش هایی که نام بردیم با توجه به شرایط زنان و میزان مشکلاتی که در بخش سینه ها با آن مواجه هستند و نیز با توجه به انتظارشان نسبت به نتیجه جراحی انتخاب می شود. برای مثال زنانی که علاقه دارند سینه هایشان به مدت طولانی و به میزان زیاد بزرگ و حجیم شود بهترین گزینه برایشان جراحی پروتز سینه است.
انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری
جراح پلاستیک شما برای شکل پروتز دو مدل گرد و اشکی را به شما پیشنهاد میدهد که در ادامه به معرفی این دو نوع از پروتز میپردازیم:
- پروتز سینه گرد : این پروتز قدیمی همچنان محبوب ترین است و بهترین نتیجه را ارائه میدهد. پروتز های گرد سینه ای گرد و متناسب ایجاد میکنند. این پروتز ها بیشتر قسمت بالای سینه را پر کرده و از پروتز های اشکی نرم تر حس میشوند. این پروتز ها در ابعاد و قطر های مختلفی وجود دارند، که این اختیار را به جراح شما میدهد که هر گونه شکل سینه ای که میخواهید برایتان بسازد.
- پروتز سینه اشکی : این مدل پروتز به شکل پروتز های سیلیکونی ژلی ساخته میشوند. آن ها اغلب در امریکا به عنوان ” شکل – ثابت ” شناخته میشوند. همانند پروتز های گرد ، پروتز های اشکی نیز در ابعاد و شکل های گوناگونی ارائه میشوند که شامل کوتاه ، بلند و طیف گسترده ای میباشد.
جراحی پروتز سینه چگونه انجام میشود؟
اولین قدم در فرایند جراحی پروتز سینه، برنامه ریزی برای مشاوره با یک جراح پلاستیک دارای مجوز بورد است که متخصص در پروتز سینه است. در این جلسه اولیه، جراح در مورد اهداف و انتظارات بیمار و همچنین سابقه پزشکی و هرگونه جراحی قبلی صحبت خواهد کرد. جراح همچنین یک معاینه فیزیکی از سینه ها برای ارزیابی اندازه، شکل و کیفیت پوست آنها انجام میدهد. بر اساس این ارزیابی، جراح مناسبترین رویکرد جراحی را توصیه میکند و گزینههای مختلف برای ایمپلنتهای سینه، از جمله اندازه، شکل و مواد را مورد بحث قرار میدهد. پس از تصمیم گیری برای انجام عمل جراحی پروتز سینه، بیمار تحت ارزیابی کامل قبل از عمل قرار میگیرد تا اطمینان حاصل شود که از سلامت خوبی برخوردار بوده و کاندیدای مناسبی برای این عمل میباشد. این فرآیند ممکن است شامل آزمایش خون، ماموگرافی یا سونوگرافی پستان و احتمالاً سایر مطالعات تصویربرداری باشد. بیمار همچنین دستورالعمل های دقیقی در مورد نحوه آماده شدن برای جراحی از جمله دستورالعمل هایی برای خوردن و آشامیدن، ترک سیگار و تنظیم دارو دریافت میکند. در روز جراحی، بیمار در مرکز جراحی بستری شده و برای عمل آماده میشود. جراحی پروتز سینه معمولاً با بیهوشی عمومی انجام میشود، اگرچه در برخی موارد ممکن است از بی حسی موضعی همراه با آرامبخش استفاده شود. جراح بسته به آناتومی بیمار و نوع ایمپلنت مورد استفاده، برش هایی در چین های طبیعی سینه ها، اطراف آرئول ها یا زیر بغل ایجاد میکند. از طریق این برش ها، جراح برش هایی در بافت سینه یا زیر ماهیچه قفسه سینه ایجاد میکند تا ایمپلنت ها را قرار دهند. سپس ایمپلنتها با دقت در این برش ها قرار داده میشوند تا به شکل و تقارن مورد نظر دست یابند. هنگامی که ایمپلنت ها در جای خود قرار گرفتند، برش ها با بخیه بسته میشوند و پانسمان یا بانداژ اعمال میشود.
افراد مناسب برای جراحی پروتز سینه
جراحی پروتز سینه یک تصمیم شخصی است و نباید بر اساس سلیقه و خواست دیگران انجام شود. افرادی که مشخصات زیر را دارند برای انجام پروتز سینه کاندیدای مناسبی هستند:
- افرادی که سینه های کوچکی دارند و میخواهند سینه های بزرگتری داشته باشند.
- افرادی در سینه هایشان عدم تقارن و اختلاف سایز و اختلاف شکل وجود دارد.
- افرادی که دچار بیماری های سینه مانند سرطان سینه شده اند و نیاز به جراحی بازسازی سینه دارند.
- افرادی که نیاز به تعویض پروتز سینه قبلی خود دارند.
- افرادی که بر اثر شیردهی و یا لاغر شدن سینه هایشان افتاده و شل شده است.
آیا پروتز سینه در دوران بارداری و شیردهی ایجاد خطر می کند؟
پروتز در حین بارداری می تواند باعث فشار به سینه ها شود. اما در عین حال مشکل جدی را به وجود نمی آورد. نکته دیگری که در ارتباط با جراحی سینه در دوران شیردهی وجود دارد، این است که برش ها در زمان جراحی اختلالی در زمینه شیردهی ایجاد نمی کند؛ بنابراین به صورت کلی شاهد عوارض خاصی ناشی از پروتز سینه در دوران بارداری و شیردهی نیستیم.
آیا پروتز سینه باعث ایجاد سرطان یا تأخیر در تشخیص آن میشود؟
میتوانیم بگوییم تا به حال گزارشی با عنوان مبتلا شدن به سرطان پستان به واسطه جراحی پروتز سینه ثبت نشده است و در پاسخ به این سؤال که آیا پروتز سينه میتواند باعث شود تا تشخیص سرطان سینه دیرتر صورت گیرد و یا اصلاً صورت نگیرد، باید گفت که محل قرارگیری پروتز در زیر عضله سینه است و به واسطه این مورد بافت سينه بر روی پروتز قرار میگیرد و تشخیص سرطان، شدنی خواهد بود.
چه زمانی ممکن است نیاز به تعویض پروتز سینه پیدا کنیم؟
در رابطه با زمان تعویض پروتز یک سری عوامل تأثیرگذار هستند. از جمله مهم ترین آن ها می توان به کیفیت ساخت پروتز سینه اشاره کرد. حال به بخش اصلی سؤال می پردازیم که کی نیاز است تا برای تعویض یا ترمیم پروتز سینه اقدام کنید؟ در شرایط زیر می توانید برای این کار اقدام نمایید:
- بعد از گذشت بازه زمانی مناسب از جراحی هنوز احساس درد داشته باشید.
- بازه زمانی عمر مفید پروتز سینه به پایان رسیده باشد.
- احساس تغییر در بافت پروتز داشته باشید.
- احساس بافت های غیرطبیعی در سینه داشته باشید.
انواع برش در جراحی پروتز سینه
برشها درجراحی زیبایی پروتز سینه در زیر پستان، دور هاله سینه و یا زیر بغل زده می شود.
اگر برش در زیر پستان زده شود راحت و بدن عارضه می باشد و کمترین اسکار را به همراه دارد.
اگر برش دور هاله سینه زده شود، اختلالاتی مانند کم شدن حس در نوک سینه زا در کوتاه مدت ایجاد می کند.
اگر برش در زیر بغل زده شود انداره پروتزی که استفاده می شود باید کوچک باشد. این روش بیشتر در افراد کلوئید ساز استفاده می شود.
مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه
مراقبت های ضروری بعد از عمل پروتز سینه اقدامات زیر می باشند:
- پوشیدن سوتین های طبی
- استفاده از کمپرس های سرد و گرم ؛ برای اینکه تورم و کبودی کاهش پیدا کند استفاده از کمپرس های سرد و گرم ضروری است. در روزهای ابتدایی کمپرس سرد و در روزهای بعدی کمپرس گرم می تواند به بهبود محل کبودی ها کمک کند. البته کمپرس ها نباید خیلی سرد (یخ) یا خیلی داغ باشند. زیرا که احتمال دارد باعث سوختگی پوست سینه شوند. کمپرس ها نهایتا باید 10 دقیقه روی پوست سینه قرار گیرند.
- استفاده از دارو های مسکن؛ دارو های ضد دردی که تجویز می شود قوی نیستند زیرا که درد بعد از جراحی بسیار خفیف است.
- انجام فعالیت های ورزشی سنگین تا دوماه بعد از جراحی پروتز سینه ممنوعیت دارد.
- مراقبت های تغذیه ای بعد از عمل پروتز سینه:
- کاهش مصرف نمک به مدت دو هفته
- استفاده از انواع آب میوه های تازه مثل آناناس، آب کرفس که به کاهش کبودی محل جراحی شده کمک می کنند.
- استفاده از ماهی و میگو
- استفاده از انواع سبزیجات
آیا بعد از پروتز سینه می توانم شیردهی کنم؟
شیردهی بعد از جراحی پروتز سینه امکان پذیر است اما به شرطی که تکنیکی که پزشک بکار بسته است درست باشد.
نوع جراحی، نوع برش هایی که زده شده است و انجام جراحی با تکنیک درست و دقیق امکان شیردهی را برای زنان فراهم می کند.
بنابراین لازم است که پیش از انجام جراحی پزشک را در جریان بگذارید که در آینده برای بارداری و شیردهی اقدام خواهید کرد.
اما معمولا توصیه هایی که به زنان می شود این است که بهتر است جراحی پروتز سینه را بعد از آخرین زایمان و شیردهی تان انجام دهید.
دومین توصیه این است در صورتی که می خواهید بعد از عمل پروتز سینه شیردهی داشته باشید بعد از گذشت یک سال از انجام پروتز سینه زایمان و شیردهی داشته باشید.
انجام جراحی پروتز سینه همزمان با لیفت سینه
یکی از تصورات اشتباه و رایج این است که جراحی پروتز سینه و کاشت پروتز در داخل بافت سینه به تنهایی می تواند سینه را لیفت کند.
اما باید بگوییم که این تصور غلط است و پروتز سینه صرفا تا حدی می تواند افتادگی سینه را جبران کند. به همین خاطر زنانی که افتادگی های شدید را تجربه می کنند در کنار جراحی پروتز سینه باید لیفت سینه نیز انجام دهند تا نتیجه جراحی به مطلوب نزدیک تر باشد.
به این ترتیب در روند جراحی بعد از این که برش های لازم برای لیفت سینه انجام شد پروتز سینه جایگذاری می شود سپس بخیه ها در نواحی مخصوصی زده می شود.
در نهایت علاوه بر این که سینه ها با کاشت پروتز بزرگ تر می شوند انجام جراحی لیفت نیز باعث می شود افتادگی های سینه بهبود پیدا کند.
انجام همزمان جراحی پروتز یا لیفت سینه صرفا در مواردی انجام می شود که سینه زنان افتادگی های شدیدی داشته باشند.
بهترین جراح پروتز سینه
به دلیل این که این جراحی بسیار حساس است حتما باید روند جراحی به دست جراحی انجام شود که توانایی خود را در زمینه جراحی پروتز سینه به اثبات رسانده است. بهترین جراح پروتز سینه دارای خصوصیاتی است که با توجه به آن ها می توان وی را تشخیص داد.
- دانش و آگاهی در زمینه به روز ترین تکنیک های جراحی پروتز سینه
- تجربه و مهارت در بکارگیری انواع تکنیک های جراحی پروتز سینه
- بکار بستن بهترین برند پروتز سینه برای پیشگیری از بروز هر گونه خطر و پیامد منفی
- بکارگیری بهترین و نوین ترین تجهیزات درمانی در طی جراحی به منظور افزایش ایمنی روند جراحی
- داشتن کارنامه کاری قابل دفاع در زمینه جراحی پروتز سینه
- ارائه مشاوره و راهنمایی های دقیق و دلسوزانه به منظور تصمیم گیری بهتر از سوی مراجعه کننده
- دارای مدارک معتبر از مراکز آموزشی معتبر که نشان دهد وی آموزش های لازم را کسب کرده است و تخصص لازم را داراست